SUP IKAN MISOA

Bahan :
600 gr      Daging ikan kakap tanpa tulang, potong kotak tebal 1 cm
200 gr      Misoa               
6 batang   Sawi caisim           
2 sdm       Margarin           
8 siung     Bawang putih, dicincang dan digoreng hingga kering

Bumbu :
1 sdt   lada               
1 sdt   Garam               
1 sdt   Gula               
1 sdt   Kecap asin           
2 ltr    Air               
2 sdm Minyak wijen           

Cara memasak:
  • Rebus air hingga mendidih masukkan margarin dan bumbu
  • Tambahkan potongan ikan, sawi caisim, minyak wijen dan misoa
  • Didihkan sebentar hingga semua bahan matang lalu angkat
  • Sajikan dengan tambahan bawang putih goreng diatasnya.
-----------------------------------------------

Ingredients:
600 gr   fillets kakap fish, cut into 1 cm thick
200 gr   Misoa
6 stem   Mustard caisim
2 tablespoons margarine
8 cloves garlic, chopped and fried until crispy

Seasonings:
1 tsp pepper
1 tsp salt
1 tsp Sugar
1 tsp soy sauce
2 ltr Water 
2 tbs sesame oil

  • Boil water until boiling put margarine and seasonings
  • Add fish, mustard caisim, sesame oil and misoa
  • Simmer briefly until all ingredients cooked
  • Serve with extra fried garlic on top.
 
Image from http://www.detik.com

You might like :

0 comments:

Post a Comment