ES CENDOL MARKISA

Bahan cendol :
30 gr     tepung beras
60 gr     tepung hunkwe
500 ml  air
200 ml  sirup markisa
4 tetes   pewarna kuning
* cendol siap pakai dapat dibeli di pasar atau supermarket

Bahan :
500 ml  sirup markisa
1 ltr        air
500 gr   es serut
6 buah   markisa segar

Cara Membuat :
  • Campurkan tepung hunkwe, tepung beras, sirup markisa dan pewarna kuning ke dalam air lalu masak sambil diaduk hingga kental dan matang.
  • Tuang ke cetakan cendol yang diletakkan di atas baskom berisi air es. Tekan adonan hingga berjatuhan ke dalam air.
  • Sajikan cendol dengan campuran sirup markisa dan air
  • Lalu tambahkan es serut dan buah markisa di atasnya sebagai pelengkapnya.

Untuk 10 gelas

-----------------------------------------

Ingredients to make cendol :
30 gr    of rice flour
60 gr    flour hunkwe
500 ml water
200 ml passion fruit syrup
4 drops yellow food coloring
* cendol ready to use can buy in traditional markets or supermarkets

Ingredients:
500 ml  passion fruit syrup
1 ltr        water
500 gr   of shaved ice
6 fruit    of fresh passion fruit

How to make :
  • Combine hunkwe flour, rice flour, syrup passion fruit and yellow food coloring into the water and cooked, stirring frequently, until thickened and cooked.
  • Pour into molds cendol placed over a bowl of ice water. Press dough until falling into the water.
  • Cendol serve with a mixture of passion fruit syrup
  • Then add shaved ice and passion fruit on it.




0 comments:

Post a Comment